logo
Rólam

Babafotózás

Fotóim története

2010. májusában vásároltam egy használt Canon 50D fényképezőgépet. Első képeimet egy kölcsön 18-55-s kitobjektívvel készítettem. A fényképezés régóta érdekelt. Családi kötődésünk több generáción átívelő. A dédnagyapám üveglapra készített 1930-1945 között készült felvételei ma már a Magyar Nemzeti Múzeum fotótárát gazdagítják. A kiskoromban is nagy érdeklődéssel szemlélt régi fényképezőgépeket édesapám nagy szeretettel használta még az 1990-es éveg végén is, saját maga kisérletezve az alapanyagokkal és használatának módjának is saját maga járt utána. A gépeket is azóta is nagy becsben tartja.
Kezdeti próbálkozásaim minőségi gyengeségeit az szorgalmammal igyekeztem ellensúlyozni, autodidakta módon. 2010-ben a BRDSZ fotópályázatára neveztem be. Itt egyetlen fekete-fehér képpel tettem próbát. A zsűri tagjai: Sebestyén Jenő, fotóművész és dr. Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára voltak. Különdíjas lettem. 2011-ben Faludi Ferenc Akadémia Remény Nemzetközi Fotópályázatára küldtem be egy szintén fekete-fehér 5 képből álló fotósorozatot, amely a Piano I-V. nevet kapta. A zsűri tagjai: Haris László, Móser Zoltán, Stalter György és Vékás Magdolna voltak. Külőndíjas lettem. A képeket kiállították az Uráni Filmszínházban és utána egy kávéházban is.
Mindkét pályázat díjazottjának lenni nagyon nagy öröm volt számomra, és bár azóta nem neveztem hasonló megmérettetésre, örömmel gondolok vissza ezekre a lehetőségekre.
A legnagyobb öröm számomra mégis az, ha egy fotózás - legyen az esküvő, babavárás, hivatalos rendezvény vagy akár egy portrésorozat - megrendelői elégedettek és a megrendelt képeket büszkén használják, akár egy önéletrajzban, vagy a közösségi portálokon egyaránt. Sokat tanultam és tanulok folyamatosan. S hogy mi is a cél? A számunkra legszebb pillanatok megörökítése, legyen az esküvő, eljegyzés, családi esemény, kutyaverseny, rendőrségi és katonai bemutató, eljegyzés vagy csak egy boldog nap vagy egy mosoly kiragadása a múló időfolyamból...


Fotózásaim